Mus czekoladowo-kawowy



Szybki i łatwy w przygotowaniu a do tego pyszny i lekki deser. Czekolada i kawa to świetna kombinacja więc koniecznie wypróbujcie ten przepis :)

SKŁADNIKI:
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 125 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 

WYKONANIE:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić aby ostygła.

Mascarpone ubić z cukrem pudrem.

Ubić śmietankę.

Masę z mascarpone wymieszać z kawą i wystudzoną czekoladą. Na koniec dodać ubitą śmietankę i delikatnie wymieszać.

Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki aby się dobrze schłodziło.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa