Pyszne kotleciki z kaszą jaglaną, jajkiem, szczypiorkiem i koperkiem. Wspaniale smakują z ziemniakami i mizerią :)
SKŁADNIKI:
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka
- 6 jajek
- 1 łyżka bułki tartej
- sól i pieprz
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- olej
- bułka tarta do obtoczenia
WYKONANIE:
Kaszę jaglaną wypłukać kilkakrotnie w zimnej wodzie. Odcedzić, wsypać do garnuszka i dolać mleko.
Zagotować i gotować pod przykryciem na małym ogniu.
5 jajek ugotować na twardo.
Kaszę i ugotowane jajka włożyć do miski i dokładnie rozgnieść. Dodać 1 surowe jajko, pieprz oraz sól a także 1 łyżkę bułki tartej, koperek i szczypiorek.
Wszystko wymieszać dokładnie i uformować kotleciki. Gotowe kotleciki obtoczyć w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotleciki na średnim ogniu przez ok 2-3 minuty z każdej strony aż nabiorą złotego koloru.
Komentarze
Prześlij komentarz