Mango lassi



Pyszny napój z mango w roli głównej, smakuje wspaniale dobrze schłodzony. Ja czasami dodaje wodę, czasem mleko a niekiedy gdy wolę gęstą konsystencję tylko mango i jogurt.

SKŁADNIKI:

  • 2 dojrzałe mango
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka chłodnej wody lub mleka (możecie pominąć jeśli wolicie zamiast płynnej gęstą konsystencję)
  • 2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
  • szczypta kardamonu


WYKONANIE:

Mango obrać ze skórki i obkroić miąższ dookoła pestki za pomocą noża.

Miąższ wraz z sokiem umieścić w blenderze, dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.

Przelać do szklaneczek i wstawić do lodówki aby dobrze się schłodziło.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa