Mus chałwowy
Słodki, kremowy mus z chałwą, mascarpone i śmietanką. Koniecznie wypróbujcie! Jeśli macie ochotę na mus czekoladowy z gorzkiej i białej czekolady znajdziecie go tutaj i tu
SKŁADNIKI:
- 100 g chałwy waniliowej
- 125 g serka mascarpone
- 150 ml śmietanki 30%
- garść orzechów laskowych lub innych/maliny
WYKONANIE:
Do miski/garnuszka włożyć pokruszoną chałwę i mascarpone i połączyć ze sobą za pomocą miksera.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić za pomocą miksera.
Ubitą śmietankę przełożyć do miski z kremem chałwowym i delikatnie wymieszać wszystko za pomocą szpatułki.
Mus wyłożyć do pucharków i ułożyć na ich wierzchu orzechy lub maliny.
Mus włożyć do lodówki na kilka godzin i podawać schłodzony
Komentarze
Prześlij komentarz