Zupa pomidorowa na bazie rosołu, z sokiem pomidorowym



Pyszna i błyskawiczna zupa pomidorowa ugotowana na rosole. W tej wersji zamiast koncentratu- sok pomidorowy pikantny lub tabasco. Jeśli wolicie mniej ,,tłustą'' wersję zamiast rosołu możecie użyć lżejszego bulionu ale moim zdaniem to właśnie dobry rosół robi tutaj robotę :)

SKŁADNIKI:
  • 1,5 litra rosołu lub bulionu 
  • buteleczka soku pomidorowego pikantnego lub tabasco
  • śmietanka 30-stka (tyle ile lubicie)
  • ugotowana marchewka
  • natka
  • szczypta cynamonu
opcjonalnie: 1 łyżka koncentratu dla wzmocnienia smaku

WYKONANIE:

Rosół/bulion podgrzać i wlać do niego sok pomidorowy i opcjonalnie dodać 1 łyżkę koncentratu.

Dodać szczyptę cynamonu, wlać trochę śmietanki i wymieszać zupę.

Gorącą zupę wlać na talerze. Dodać pokrojoną na kawałki marchewkę oraz posiekaną natkę

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa