Zupa pomidorowa na bazie rosołu, z sokiem pomidorowym
Pyszna i błyskawiczna zupa pomidorowa ugotowana na rosole. W tej wersji zamiast koncentratu- sok pomidorowy pikantny lub tabasco. Jeśli wolicie mniej ,,tłustą'' wersję zamiast rosołu możecie użyć lżejszego bulionu ale moim zdaniem to właśnie dobry rosół robi tutaj robotę :)
SKŁADNIKI:
- 1,5 litra rosołu lub bulionu
- buteleczka soku pomidorowego pikantnego lub tabasco
- śmietanka 30-stka (tyle ile lubicie)
- ugotowana marchewka
- natka
- szczypta cynamonu
WYKONANIE:
Rosół/bulion podgrzać i wlać do niego sok pomidorowy i opcjonalnie dodać 1 łyżkę koncentratu.
Dodać szczyptę cynamonu, wlać trochę śmietanki i wymieszać zupę.
Gorącą zupę wlać na talerze. Dodać pokrojoną na kawałki marchewkę oraz posiekaną natkę
Komentarze
Prześlij komentarz