SKŁADNIKI:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3 szklanki mleka (kokosowego lub krowiego)
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 dojrzały banan
- 3 łyżki syropu klonowego
WYKONANIE:
Kaszę wysypać na sitko i dokładnie przepłukać wrzątkiem.
Wypłukaną kaszę włożyć do garnka, wlać jedną szklankę mleka i zagotować.
Gotować na malutkim ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całe mleko.
Do ugotowanej kaszy dodać pozostałe dwie szklanki mleka oraz masło orzechowe. Wymieszać i chwilę podgotować.
Następnie przełożyć do blendera, dodać połówkę banana i zblendować na gładko.
Nałożyć do miseczek, położyć na wierzch pokrojonego banana i polać budyń syropem klonowym.
Wypłukaną kaszę włożyć do garnka, wlać jedną szklankę mleka i zagotować.
Gotować na malutkim ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całe mleko.
Do ugotowanej kaszy dodać pozostałe dwie szklanki mleka oraz masło orzechowe. Wymieszać i chwilę podgotować.
Następnie przełożyć do blendera, dodać połówkę banana i zblendować na gładko.
Nałożyć do miseczek, położyć na wierzch pokrojonego banana i polać budyń syropem klonowym.
Można dodać do budyniu jeszcze swoje ulubione owoce lub wiórki kokosowe.
Komentarze
Prześlij komentarz