Budyń jaglany z masłem orzechowym i bananem



SKŁADNIKI:
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka (kokosowego lub krowiego)
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 dojrzały banan
  • 3 łyżki syropu klonowego

WYKONANIE:

Kaszę wysypać na sitko i dokładnie przepłukać wrzątkiem.

Wypłukaną kaszę włożyć do garnka, wlać jedną szklankę mleka i zagotować.

Gotować na malutkim ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie całe mleko.

Do ugotowanej kaszy dodać pozostałe dwie szklanki mleka oraz masło orzechowe. Wymieszać i chwilę podgotować.

Następnie przełożyć do blendera, dodać połówkę banana i zblendować na gładko.

Nałożyć do miseczek, położyć na wierzch pokrojonego banana i polać budyń syropem klonowym. 
Można dodać do budyniu jeszcze swoje ulubione owoce lub wiórki kokosowe. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa