Czekoladki z masłem orzechowym


Pyszne czekoladki z masłem orzechowym. Smakują tak jak popularne Reese's.


SKŁADNIKI:

  • masło orzechowe (najlepiej o dobrym składzie czyli 100% orzechy)
  • cukier puder (ilość w zależności od naszych preferencji)
  • dwie kropelki aromatu waniliowego
  • tabliczka gorzkiej czekolady

WYKONANIE:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.


Papilotki lub foremki silikonowe wysmarować rozpuszczoną czekoladą za pomocą pędzelka. 


Wstawić do lodówki lub zamrażarki do stężenia (wystarczy kilka minut).

Masło orzechowe wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. 

Gotową masę nakładać do foremek a następnie uzupełnić resztą rozpuszczonej czekolady. 

Wstawić do lodówki na godzinę a następnie delikatnie wyjąć z foremek.  

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa