Placuszki z cukinii


2 duże cukinie
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
pół małej cebuli pokrojonej w kostkę
1 jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz, ostra papryka
dwie szczypty świeżego koperku

Cukinie umyć i zetrzeć na tarce. Posolić i odstawić na 10 minut by puściła sok. Po tym czasie porządnie ją odcisnąć. Dodać do niej wszystkie składniki i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju i odkładać na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Placki można podawać razem z domowym sosem czosnkowym (2 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę). Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa