Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i miętą


Przepyszna, orzeźwiająca sałatka. Idealna na wieczorną kolację, podwieczorek lub jako lekka sałatka do dań z grilla. Połączenie słodkiego owocu arbuza ze słonym serem i oliwkami jest zaskakująco smaczne :)


SKŁADNIKI
  • kawałek arbuza
  • ser feta
  • czarne oliwki
  • mała czerwona cebulka
  • świeża mięta
  • pieprz
sos:
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki soku z cytyny


WYKONANIE:

Schłodzonego arbuza pokroić na kawałki i dodać pokrojoną w kostki fete. 

Dodać pokrojoną w piórka cebulę i garść poszatkowanej mięty. 

Do miseczki wlać miód, oliwę i sok z cytryny i wymieszać. 

Sałatkę polać sosem i doprawić świeżo zmielonym pieprzem

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kuchnia algierska w pigułce

Języki w Algierii- w jakim języku mówią Algierczycy

Szorba- algierska zupa