✔ 500 g pieczarek
✔ mała cebulka
✔ 2/3 łyżki masła
✔ kawałek świeżego imbiru
✔ kolendra mielona, sól i pieprz
✔ czerwona pasta curry
✔ ostra czerwona papryczka (opcjonalnie)
✔ puszka mleczka kokosowego o dobrym składzie
✔ natka
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić cebulę. Przemieszać i chwilę podsmażyć a następnie dodać pieczarki. Smażyć aż będą miękkie a woda którą puszczą w trakcie smażenia odparuje. Dodać starty na tarce imbir, przyprawy oraz jedną łyżeczkę pasty curry (i opcjonalnie pokrojoną ostrą papryczkę). Wlać mleczko kokosowe i chwilę wszystko poddusić. Na sam koniec dodać pokrojoną natkę. Podawać np. do kaszy/makaronu/ryżu/kopytek
✔ mała cebulka
✔ 2/3 łyżki masła
✔ kawałek świeżego imbiru
✔ kolendra mielona, sól i pieprz
✔ czerwona pasta curry
✔ ostra czerwona papryczka (opcjonalnie)
✔ puszka mleczka kokosowego o dobrym składzie
✔ natka
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić cebulę. Przemieszać i chwilę podsmażyć a następnie dodać pieczarki. Smażyć aż będą miękkie a woda którą puszczą w trakcie smażenia odparuje. Dodać starty na tarce imbir, przyprawy oraz jedną łyżeczkę pasty curry (i opcjonalnie pokrojoną ostrą papryczkę). Wlać mleczko kokosowe i chwilę wszystko poddusić. Na sam koniec dodać pokrojoną natkę. Podawać np. do kaszy/makaronu/ryżu/kopytek
Komentarze
Prześlij komentarz